Vandaag een omgewisselde rit volgens het programma, want Ger Roodbeen bevindt zich nog in vakantiesferen.
Zijn rit komt volgende week aan de beurt.
Daarom kregen we vandaag weer een Duitse rit van wegkapitein Peter Hoeijmakers voorgeschoteld. Hij heeft deze rit samen met zijn co-piloot Frits Hendrikx al enkele keren voor gefietst en daar waar nodig aangepast. He zou een verrassende rit worden met de nodige vele venijnige klimmetjes. Op deze frisse, wat zeg ik, koude zondagmorgen (5°C en op klomphoogte misschien zelfs vorst) stonden er 7 renners klaar om deze “Schöhnen Radfahrt” te maken.

Vorige week hadden we nog een plaknacht van 19°C! Zo zie je maar dat de herfst al van zich doet spreken. Fijn was ook weer de deelname van Huub Huijs aan deze rit. Hij heeft dit jaar wel veel soloritten gemaakt en zijn conditie bleek ook vandaag meer dan voldoende te zijn. Top Huub! Via de Bikeway reden we naar Venlo en zonder ons paspoort te hoeven laten zien, gingen we richting Herongen. Dit keer niet dwars door Herongen, maar mooie weggetjes erom heen. Velen waren hier nog nooit gefietst. En zo ging het verder de gehele rit. Allemaal onverwachte weggetjes en na afloop bleek dat we ca. 50 km nieuwe wegen vandaag hadden gehad. Het was vanmorgen wel koud maar het nog laagstaande zonnetje scheen al lekker en warmde ons dus al vrij snel heerlijk op. Veel nieuwe wegen dus, maar ook veel onbekende plaatsnamen. Zo kwamen we door Aerbeck, Wall, Bendheide en Vinnbrück. Nooit van gehoord! Ook veel mooie veldwegen vandaag, waar de oogst van de rode kool, boeremoes, suikerbieten, prei, wortelen, kartoffelen etc. al bijna kan beginnen. Na ruim 50 km bereikten we ons Kafée-adres Hoenen in Tönisberg. De koffie en voor een aantal ook nog een “Grosse
Rosienenschnecke” smaakte voortreffelijk.

Na deze pauze ging het qua klimmetjes pas echt beginnen volgens onze wegkapitein. En inderdaad het ging ineens op en af. Pittige klimmetjes en afdalingen over betonplaten, waar iedereen behoedzaam overheen moest gaan. Wegkapitein Peter reed vandaag steeds op kop en kwam ook vaak zelfs als 1-ste boven. Wat een conditie heeft die man toch op het naderend einde van dit seizoen. Iedereen genoot vandaag, door het zeer wisselende parkoers, met volle teugen. Via Lind, Snelhuysen, Rheurdt ging het naar Grossholthuysen en je raadt het waarschijnlijk al, we kwamen ook nog door Kleinholthuysen. De laatste pittige klim was die van de “Schreckliche Oermter Berg”. Nou, nou die naam is ook wel een beetje overdreven! We zijn wel meer gewend hoor!

Daarna alles vlak via Winternam, Niersbroek, Hetzert naar Straelen. Dan bij Jagersrust de grens over naar Schandelo en in Velden het veerpont naar Grubbenvorst. Het laatste stukje naar Sevenum was geen zwaar loodje. Maar gold dit ook voor onze wegkapitein? Op Californië viel hij enigszins wat terug en moest hij, zo leek het, een beetje uit de wind worden gehouden. Maar dit laatste is natuurlijk complete onzin. Peter fietste vandaag als een kampioen en had die 5 km op kop er ook nog makkelijk erbij kunnen doen.

Om 12.30 uur bereikten we na 102 kom het terras van Trapperie de Werkplats, waar we nog genoten van ons welverdiende drankje. Iedereen was het er vandaag wel over eens dat het vandaag een schitterende en vooral ook een zéér afwisselende rit was geweest.
Peter, maar ook Frits, bedankt voor deze heel mooie rit die we zeker in een volgend fietsprogramma moet opnemen!